среда, 22 сентября 2010 г.

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» оголошує запуск програми грантів для незалежних мистецьких проектів і³ [ідея – імпульс – інновація].


Отже, нарешті! Нарешті ми запускаємо програму грантів для митців та інших авторів незалежних проектів. Ми хотіли, щоб назва нашої програми відбивала те, як програма себе бачить. Тому назвали її і³ [ідея-імпульс-інновація]. Для нас програма – це певний імпульс, який – будучи наданий вартісній ідеї – призведе до інновації. Бо ж українській культурі вкрай потрібні новації. Звідси ця тричленна структура: ідея – імпульс – інновація. І звідси і³. Але це ще не все. Трійка стосується і типів грантів, які надаватимуться в рамках програми: гранти на створення мистецького/культурного продукту для інституцій, гранти на створення того-таки продукту для окремих митців, тобто, як ми це називаємо, індивідуальних авторів, і гранти на професійні подорожі. При чому, оці останні потрібні надзвичайно. Бо ж для того, щоб людина могла вільно працювати в царині культури, їй треба не лише мати фінансову підтримку. Їй треба їздити і дивитися. І їздити якнайчастіше. Програма і³ спрямована й на те, щоб стимулювати мобільність у культурному середовищі. Бо ж усі ми розуміємо, що культура давно втратила локальний вимір і є явищем міжнародним. Не вірте тим, хто каже, що митець має відгородитися від усього світу у власній майстерні :) Митець, режисер, актор, критик, куратор і письменник – всі вони повинні подорожувати і насичувати своє око.
А також вчитися і вчити інших. Отже, нарешті! Нарешті запускаємо програму і³, яка має стати реакцію на всі ці виклики.

3 комментария:

  1. Александр Михайлович27 июля 2011 г. в 20:14

    Добрый день.
    Меня зовут Лысич Александр Михайлович. Я хочу создать на Украине деревообрабатывающее предприятие по производству пеллет, мощностью до 2 тонн в час, которое будет ориентировано не только на импорт но и на экспорт продукции. Для этого нам нужно вливание инвестиций в сумме 1500000$ на срок выплаты 10 лет. Ежегодный чыстый доход 500 000$, период окупаемости проекта 3 года.

    Напишите пожалуйста более подробные условия вашего кредитования. Рассмотрим все предложения.

    С уважением Александр.
    Заранее спасибо.

    тел.+38(066)714-26-23 Александр
    58100@mail.ru

    ОтветитьУдалить
  2. -- Здравствуйте! Я инвалид 1-ой группы, ещё несколько лет назад я не мог не ходить, не говорить, но благодаря велосипеду я поднялся на ноги и уже могу самостоятельно передвигаться, а положительные эмоции которые вызывает езда на велосипеде вернули мне речь, хотя ещё не все меня понимают, но это уже результат. Я бы хотел попросить Вас о велосипеде, мне не нужен дорогой или супер модный, достаточно будет обычный алюминиевый велосипед, чтобы я смог продолжать свои тренировки. Буду Вам очень благодарен. Так как у меня пенсия всего 924 грн. я не могу себе позволить купить велосипед. Мне предложили велосипед за 2600 грн., но и это для меня неподъёмная сумма.

    ОтветитьУдалить